Autoværkstedets miniguide til køb af brugt bil

06 oktober 2020 lotte_hindsberg

At en bil er brugt er ikke det samme som at den er billig og kun holder et par måneder. Derfor kan det også godt betale sig at lave et godt forarbejde inden man underskriver købsaftalen. 

En af de første ting du bør gøre er at læse op på er om tidligere ejere har været glade og tilfredse med bilen og om de ville købe den igen. Dernæst skal du finde ud af hvilke steder går bilen typisk i stykker. Er det noget der kræver dyre reservedele og mange løntimer til mekanikeren eller er det noget der nemt og hurtigt kan fikses uden at koste en bondegård. 

Ser begge dele fornuftigt ud og du er interesseret i bilen bør du bede en mekaniker gennemgå bilen for ukendte fejl. Det kunne f.eks. være https://www.steentoftauto.dk/.

Finder mekanikeren fejl som ikke er kendte skal de enten repareres eller du skal have et nedslag i prisen.

Husk også at få skrevet et forbehold ind i købsaftalen. Er der ikke et forbehold, har du købt bilen som beset. 

Kør en god lang tur

Noget andet du også bør gøre er at køre en god lang tur i bilen, på mindst en halv time. Det er ikke nok blot at køre rundt om hjørnet. Af det lære du udelukkende om bilen vil starte, hvilke selvfølgelig også er godt at vide. Det skal være en tur der både kommer omkring i byen, men også på motorvejen. Oplever du at noget er gået i stykker eller ikke fungere optimalt skal det udbedres og du skal ud og køre igen. 

Er det hos en forhandler du har set bilen, så brug lige lidt tid på at kigge på de andre biler han sælger. Ligner de noget der egentlig høre til hos en skrotforhandler, er der stor sandsynlighed for at det gør din bil også. 

Flere Nyheder