Hvad er den rette størrelse på et autoværksted?

21 december 2020 anders_lundtang_hansen

Størrelsen på et ordentligt autoværksted har jo meget at gøre med, hvad man egentlig fikser sådan et sted samt hvor mange mennesker, der arbejder på det givne autoværksted.

Lad os sige, at vi har at gøre med et autoværksted i Ringsted, så er det jo faktisk lidt en flyvsk bestemmelse, for de fleste tænker nok på et sted, hvor man ordner biler – men det er jo så meget sagt, uden man egentlig siger noget specifikt.

For hvis man fx nævner en bestemt type af dagligvarebutik med navn, så kan man næsten se for sig, hvad størrelsen er her. Hvis det er for småt, kalder man det så en kiosk, og er det større, så er det nærmest et supermarked – men det bør under alle omstændigheder skifte navn.

Men sådan er det jo ikke med et autoværksted, for det er stadig et værksted med mekanikere, men det er størrelsen og omfanget af disse, der er udslagsgivende for andre faktorer.

Autoværkstedet og dets størrelse

Man kan jo have at gøre med et lille, privatejet værksted her midt på Sjælland, der er uafhængigt, og hvor det måske bare er en enkelt person, der arbejder som mekaniker, som fikser biler.

Så kan man have det lidt større og klassiske sted, hvor der er flere mekanikere under samme tag, der er en smøregrav, hæve-anordninger til at få bilerne op under loftet, stort elektronisk værktøj med videre.

Her arbejder man meget med almindelige biler.

Men stedet her på Sjælland kan måske også være en kæde, hvor man har mange separate værksteder under samme tag med mange mekanikere, så man kan lave mange opgaver på samme tid, uden det er småt med pladsen, eller man går hinanden på nakken.

Dog kan stedet jo også være mere specialiseret, hvor man for eksempel arbejder med lastbiler og andre større eller specielle køretøjer, så man har et ret så stort sted.

Sådan kan et autoværksted forandre sig.

Flere Nyheder