Sådan vælger du det rigtige bådudstyr

11 august 2020 Sara Mortensen

Hvis du er ejer af en båd og skal have gjort båden klar til søsætning, så er det vigtigt at du har alt det bådudstyr med, som du skal bruge. Bådudstyr er et vidt begreb og dækker egentlig bare over alt det udstyr man skal bruge på en båd. Hvis man fx skal dykke om vinteren, så skal man have en våddragt på under sit tøj, så man altid har et ekstra lag på. Hvis der så uheldigvis skulle ske en ulykke, så er man godt forberedt allerede. 

Våddragter går også ind under bådudstyr, så det er nærmest alt hvad du kan komme i tanke om på en båd, der indgår under bådudstyr. Derfor er listen over bådudstyr også rigtig lang. Det er en rigtig god idé at lave en liste, så du ikke glemmer noget vigtigt bådudstyr under pakningen. 

Det rigtige bådudstyr sikrer en god sikkerhed

Hvis man har alt det bådudstyr man skal have med på båden, så forøger det også sikkerheden. Det værste ville være at befinde sig midt ude på havet, der opstår et problem og det kan ikke løses, fordi man mangler noget bådudstyr, som man har glemt. Det må ikke ske! Så hellere at der sker en fejl, men man kunne ikke have forberedt sig på den fejl. Derfor skal man med sin liste gennemgå den flere gang og sikrer sig at man har alt hvad man skal bruge. 

Når man drager afsted på sejlferie, så er det sidste man skal være i tvivl om eller bekymrer sig om, om sikkerheden nu også er i orden – især hvis der er andre besætningsmedlemmer. Sikkerheden er førsteprioriteten altid når man sejler. Hvis I fx tager på sejltur hele familien, så skal alle briefes og undervises i sikkerhed, så alle er trygge ved at være på båden og kan træde til, hvis uheldet skulle være ude.

Flere Nyheder