Undgå at skulle udskifte din forrude

24 november 2020 lotte_hindsberg

Når – og desværre ikke om – det sker, at du får et stenslag på din forrude – hvilke iøvrigt er stort lige så irriterende, som at komme ud til et fladt dæk eller en snedækket bil, og man er i forvejen en halv time for sent på den til et vigtigt møde med ens chef – skal den repareres.

Men imens det er tæt på umuligt at undgå et stenslag, er der derimod en del du kan gøre, når uheldet er ude. Først og fremmest er det vigtig ikke at køre mere end højst nødvendigt. Bilens rumstering kan få revnen til at blive endnu større, hvilke kan udgøre en sikkerhedsrisiko. 

Har du et stykke tape eller måske et stykke plaster, som alternativ kan du med fordel sætte det over stenslaget. Det er med til at hindre at revnen udvikler sig. Hvis revnen er mindre end 2 kr., har dit autoværksted i Løkken mulighed for at lime reven, frem for at udskifte hele ruden. Det er både hurtigere og billigere at få limet stenslaget, end en udskiftning.

Udskiftning af forruden

Hvis nedslaget er så stort at det ikke er muligt for dit autoværksted at lime revnen og ruden derfor skal udskiftes skal du regne med at være uden bil i et par dage. Først skal der bestilles en ny rude. Husk at sikre at ruden er en original for ikke at bilen risikere at miste værdi og derefter skal ruden udskiftes.

I dag en lidt mere kompliceret opgave, da der sikker en masse elektronik i forruden. Efterfølgende skal ruden have tid til at tørre, før det er sikkert for dig at køre i bilen efterfølgende.

Tjek også din bilforsikring, nogle forsikringer dækker stenslag, andre gør ikke. Dækker din forsikring, kan dit autoværksted ofte stå for det praktiske, så du selv slipper for at anmelde skaden selv. Det spare dig for en masse tid.

Flere Nyheder