Undgå sprækker i ruden

26 august 2021 Steffen Hansen

Som bilejer er der mange ting man skal have styr på, mange regler man skal følge, og derfor mange ting man skal læse op på. Men hvordan er det lige reglerne er med bilruden? Hvad må du, og hvad må du ikke? Lær mere om det her i indlægget.

En sprække

Som udgangspunkt skal man undgå alt hvad der hedder sprækker i ruden, men er man så uheldig at man få et stenslag, så er der regler for hvor slemt det må være. Hvis et stenslag sidder i synsfeltet for føreren, så er det ulovligt. Derved også hvis det spreder sig, og efterfølgende kommer ind i synsfeltet. Sker dette, så skal der en helt ny rude i.

Rammer stenen i den anden side af ruden, så kan man stoppe det fra at sprede sig henover ruden ved at bruge et klistermærke. Dette er lidt et husmortrick, så man ikke behøver at bruge penge på en ny rude lige med det samme.

Skal du have en ny rude, så anbefaler vi et firma som skiveautoglas. De har fantastisk service, og leverer altid et godt stykke arbejde. Find dem her: http://skiveautoglas.dk/

Tonede ruder

Hvis du er vild med tonede ruder, så er der nogle regler du skal overholde på feltet. Det er nemlig ikke alt der er lovligt, når det kommer til de tonede ruder. Du må blandt andet ikke tone den forreste rude, så den bliver for mørk. Dette skyldes, at den bliver sværere at se ud af om aftenen, men også, at politiet ikke kan se hvem føreren er.

De samme regler gælder for de to forrest sideruder, disse må heller ikke tones, så man ikke kan se hvem der sidder i bilen. Hvis man stoppes får man en bøde, og bliver sendt til syn, medmindre man kan pille folien af med det samme, og politimanden har en god dag.

Flere Nyheder