Vejhjælp kan komme fra uventede sider

17 marts 2020 anders_lundtang_hansen

Hvis du lige skal antage et billede i hovedet af, hvordan vejhjælp foregår, så kunne det være sådan noget konkret som vejhjælp i København, hvor din bil er stået i stå, i stykker eller af andre årsager ikke kan køre mere, og den så bliver hentet, og du eventuelt får stillet en lånebil til rådighed, indtil din gamle spand er fikset på ny.

Men vejhjælp kan jo egentlig også antage andre størrelser, hvis vi breder aspektet ud og ser det fra både dem, der befinder sig på vejene, i trafikken og selv kører i bilerne.

Det kan koges helt ned til, at man tager hensyn i trafikken, overholder færdselsreglerne og generelt orienterer sig – specielt i storbyerne, og også selvom man synes, man har travlt.

Selvfølgelig skal man også være påpasselig fra begge sider, men hvad hvis du ser en blaffer, hvad gør du så i din bil?

Tænker du: sådan nogle irriterende snyltere, der nasser gratis lift for at komme fra et sted til et andet som nogle ulækre hippier!

Eller tænker du: nogle mennesker, der er i nød eller har travlt eller på deres livs oplevelse, som jeg kan hjælpe, og siden jeg tror på karma, så kommer det mig også til gode en anden dag.

Tænk dig også, hvis du en regnfyldt dag eller en snevejrsdag ser en person gå alene i snestormen midt ude i ingenting på retning i den nærmeste by, der ligger flere kilometer væk.

De fleste forestiller sig et scenarie fra en gyserfilm, men det her er faktisk chancen, hvor du som hæderligt mennesker kan gøre en god gerning.

For der er jo nok en grund til, at vedkommende vandrer rundt derude, og det er nok næppe med personens gode vilje.

Derfor bør man næsten være den gode samaritaner og hjælpe vedkommende videre i teksten end at fryse ihjel udenfor.

Flere Nyheder